31 Mayıs 2012 Perşembe

Savaşta ve 3 çocukta, her şey mübahtır. Durmak yok doğuma devam!

Evet çocuklar. Ben, yeni 3 Çocuk dersi öğretmeniniz Pibi Lolero. Konumuz; 3 çocuk. Hayatımız canımız ciğerimiz 3 çocuk. Malzemelerimiz; Kürtaj, Sezaryen, Meme. Meme önemli çünkü, hayatın her noktasında malzemeler arasında olmalı. Öhm neyse, konumuza geri dönelim. Ders anlatmak da amma sıkıcıymış ya hu. Bu moddan çıkıyorum ben.

Lolero Kafası'nın içine hoş geldiniz. Bir sonraki durak "Kürtaj"

Aslında bu konuyla alakalı hiçbir fikrim yok. Devlet kanadında kim ne açıklama yapmış, dahası neden açıklama yapmış, hiçbir şey bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum; çünkü sıkıldım. Bir ülkenin başbakanının, bakanlarının, medyasının ve vatandaşlarının başka işleri güçleri yokmuş gibi, "kürtaj" gibi abesle iştigal bir konuyu tartışmasına anlam veremiyorum. Bir de kalkmış ülkece bu konuya gömülmüşüz. Şehit haberleri, faili meçhul suikastlar, işsizlikler, açlıktan ölümler gibi önemli konuların bile en çok 1 iş günü gündemde kalabildiği bir ülkede, "kürtaj" konusunun günlerce gündemi kurcalaması, gururuma dokunuyor. Meclis kapısının önüne gidip, çırılçıplak soyunup "Bizi salak yerine koymayı bırakın" diyesim geliyor. Soyunmazsam kimsenin dikkatini çekemeyeceğimin farkında olduğum için soyunma kısmını ekledim olayın içine. Daha heyecanlı oldu böyle.

Kürtaj nedir?

Vikipedi'den baktığım kadarıyla kürtajın kelime anlamı, kazımak demekmiş. Buna daha sonra değineceğim; ama bizim şuanki konumuz olan kürtaj, küçük hamileliklerde rahim içindeki ceninin tıbbi müdahaleyle alınması. Ayrıca kürtaj, teşhis amaçlı da yapılıyormuş. Neyin teşhisi bilmiyorum ama heralde rahimle ilgili rahatsızlıkların teşhisinde de kullanılıyor olmalı. Rahim kanseri vs gibi.

Evet, aslına bakarsanız bebek aldırma yöntemi olan kürtaj, cinayetten farksız. Evet, yapılmamalı. Evet, yanlış bir şey. Ama size ne be kardeşim? Kürtaj yaptırarak bebeklerini aldıranlar, çok mu mutlu sanıyorsunuz bu işlemi yaptırdığı için? Güle oynaya mı yaptırıyorlar kürtajı? Hangi kadın bilerek ve isteyerek, zorunda değilse eğer, anne olmaktan kaçınır? İnsan biraz empati kurar da "Ya hu yazık, demek ki zorunda kalmış da kürtaj yaptırıyor..." der. Sen hangi akla hizmet kalkıp Uludere'yle, cinayetlerle kürtajı birbirine eş tutuyorsun? Nasıl bir mantık yapın var veya yoksa demek ki... Mantık yok.

Hadi bunu da geçtim. İstediğini konuş, istediğini yap. Zaten artık kendi haline bıraktık seni biz, millet olarak. Kürtaja karşısındır dile getiriyorsundur, tamam. Nasıl yasaklarsın ya hu? Neyin yasağı bu? Yasak nedir arkadaşım? Sen değil miydin "Yasaklara karşıyız" diye bas bas bağıran? "Özgürlüklerin iktidarıyız. Özgürlük bizim işimiz." diyen? Nerede senin özgürlüğün? Özgürlük nedir veya? Kafana esen, kendi düşünce yapındaki insanlara uyan her şeyi yapıp, seninle aynı düşüncede olmayan insanların fikirlerini hiçe sayıp, onlara ülkeyi zindan etmek midir "özgürlük"? Bu mudur?

Sen her aileden 3 çocuk istiyorsun diye, penisten çıkan her spermin birer çocuk olarak dünyaya gelmesini isteme kafasına nasıl ulaştın çok kıymetli başbakan? Sen yakında bu kafayla, mastürbasyonu da yasaklarsın.
Düşünsenize bir sabah uyanmış gazetelere, haberlere bakıyorsunuz ve hepsinin manşetlerinde yine başbakanın bir açıklaması var.

"Her mastürbasyon bir Uludere'dir"


Devletler, ölümlere üzülmezler. Devletlerin başındaki insanlar da. Timsah gözyaşlarını bir kenara koyacak olursak, bence başbakanın asıl sorunu insanların kürtajları değil. Bir kaç amacı var bu açıklamalarında. Hem de o kadar acımasız amaçlar ki bunlar, kendisini "insanlık" adına böyle bir açıklama yapıyormuş gibi göstermese, ne kadar cani biri olduğu ortaya çıkacak.

Bu amaçlardan biri tabi ki gündem kapatmak. Yalancı gündem yaratıp, insanların zihinlerini oyalamak. Türkiye gündemi "kürtaj" kadar saçma sapan bir konuyla ilgilenirken, kapımıza dayanan bir Suriye savaşı var. Belki de halkı bu konudan uzak tutmak istiyor olabilir.

Memur maaşları konusunun üstünü örtmek istiyor olabilir. Zira bu konu ne kadar gündemde kalırsa, o kadar fazla baskıya maruz kalır hükümet. O hiçbir şey yapmayan ve aslında milleti bile temsil etmeyen milletvekillerinin maaşları o kadar yüksekken, memura maaş yapabilir mi? Para yok para, nasıl yapsın? Hepsi milletvekillerine gidiyor paranın.

Ama benim asıl düşüncem, bu adam 3 çocuk 3 çocuk diye dolanıyor ya dünyanın 4 bir yanında, o yüzden müstakbel çocukların alınmasını istemiyor bu. En ufak artışın bile engellenmesini istemiyor. Peki bu adam neden nüfus artışını istiyor?

Nüfus artışını istemesinin sebebi, pazar güçlendirmek. Tam bir tüketim toplumu olduğumuz şu günlerde, ne kadar kalabalık bir nüfusumuz olursa, firmalar, markalar o denli büyük ve zengin olur. Çünkü tüketici sayısı artar. Çok zeki ya başbakan...

Oğlum bak karışma insanların kürtajlarına mürtajlarına. Özgürlük seviyesini her kısıtladığında, ayaklanma ihtimalini arttırıyorsun. Fark etmiyoruz sanma, fark ediyoruz. Susuyoruz da bir yere kadar. Öyle çaktırmadan çaktırmadan iyice hapsedeceksin falan bizi, ağzınızı yüzünüzü dağıtırım alayınızın ha. Adam olun lan.
Ayrıca bunu okuyan insanlara da bir şey diyeceğim. Bir bırakın şu kürtaj meselesini artık. Hem tepki gösteriyorsunuz, hem adamın istediğini yapıyorsunuz. Başka konulara odaklanın. Gündemi abuk zubuk konularla meşgul etmeyin.

Yazıyı yazarken ben sıkıldım, siz nasıl sıkılmıyorsunuz bu kürtaj konusundan lan?

Hadi gittim ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı yazdı bal kabağı.